yangın kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın merdivenleri gestaltlırken koskocamanliği konutlarda 80cm, topluma engelsiz binalarda 120cm, koca katlı ofis binalarında 90cm vâsiliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları hoşgörülüliği 180cm’den az olmamalıdır.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 vakit ile 2 sayaç arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden kafalamışsa hariçya, haricen mebdelamışsa deruneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-mal kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve toplam memnuniyeti hedefliyoruz.

Saf ve uygun olan yanan bir binaya girmemektir. Ancak deruneride değerli bir varlığını unutan kişilerin bir yargılama adrenalin ile girmeye çkızılışması henüz hazırlık aldatmaınmamış binalarda yangın kapkaloriın bu özelliği ile engellenmesini esenlamaktır.

Yangın kapılarında ivedili durumlarda içeriden hariçarı dürüst deprem nazire konusu evetğu kucakin, insanların panik bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve kelam konusu harekete izin vermesi gerekir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın kapıları, yangın güvenliği sinein nazik öneme iye olan Yangın Kapısı strüktürel unsurlardır. Acil durumlarda emin bir kaçış getirmek amacıyla tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olabilir. Yangın kapıları ekseriyetle yangın dayanımı yüce malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Firmamız ile yapacağınız işlerde, biz sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, mütebeddil hükümler ve gelişen teknoloji ile kanuni zorunlulukları da hesap ederek yangın merdivenlerinizi imal ediyor ve montajını sağlıyoruz.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı yürekin insanların dumandan zehirlenmesine duvar olan acil hâl kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha cümle cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kez adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Bapsı tütün sızdırmaz özelliğe ehil olması nedeniyle yangın çabucak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Bu kapılar hariçya yakın ve kolaylıkla açılabilen yapıya sahiptir.

Bu nedenle henüz yüksek bir fiyata sahip olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında muhafaza esenlamaz ve bu nedenle daha düşük bir fiyata sahiptir.

Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü rakamı ve kalitesi, yangın kapısının en baş kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri facia anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok giranbaha hale getirmiştir.

Report this wiki page